Turşu Zamanı

Probiyotik önemli mevzu.
Bağırsak ikinci beyin dendiğinden beri sindirim sisteminin bu önemli üyesinin sağlığını herkes çok daha fazla düşünmeye başladı.Bana sorarsanız eskiler zaten bu işi çözmüşler. İşin sırrı ev yapımı yoğurt, turşu ,tarhana da .Hepsi probiyotik içerikleri ile vücudumuzu destekliyor.
Ben şahsen turşu konusunda azıcık beceriksiz olsam da denemekten hiç vazgeçmiyorum.
Annem de bana tarif yetiştirmekten vazgeçmiyor.
İşte Canan Hanımın süper kolay yeni turşu tarifi
Yarım kiloluk cam kavanoz için ölçüler :

Aldığı kadar salatalık
3-4 tane nohut
5-6 dis sarımsak
1 çay kaşığı seker
1 tatlı kaşığı  tuz
Bir çay bardağı elma sirkesi
Ustune kaynar su

Kavanozları boşluk kalmayacak şekilde doldurun.Konserve yapar gibi sıcak kapak ile kaatın ve ters çevirin.Sabaha kadar beklesin .Kapakların çökmelerini kontrol edip kaldırın.

Afiyet olsun



Yorumlar