YOĞURTLU SALÇALI OĞLAK ETİ





Bahar ayları bizim buralarda kasaplarda oğlak eti satılmaya başlar.Ülkemizin bazı yerlerinde tüketilse bile keçi bizim için sadece bir süt hayvanıdır aslında.Ama oğlak eti pek bir popülerdir.
Oğlak eti çeşitli şekillerde yenebilir ama annemin en favorisi yoğurtlu olandır.
Malzemeler:
1 kg oğlak eti
 1/2 kg süzme yoğurt
2 kaşık salça
 3 yemek kaşığı un
1 çay bardağı sızma zeytinyağı
 2 adet yumurta
1 çay kaşığı kırmızı pul biber, 1 çay kaşığı karabiber, 10 adet tane karabiber, 2 çay kaşığı tuz

Kuşbaşı doğranmış  etler sızma zeytinyağı, kekik, tuz ve karabiberler ilave edilerek yumuşayıncaya kadar pişirilir. (Oğlak etini birkaç saat soğuk suda bekletirseniz daha lezzetli olur.)Pişen etlerin suyu süzülür. Diğer tarafta ezilen süzme yoğurt, yumurta ve unve salça  karışımına 1 su bardağı da et suyu eklenir ve iyice karıştırılır. Bu karışım etlerin üzerini kaplayacak şekilde yayılır.Fırında 15-20 dk kadar dada kızartılır. Üzerine de kırmızı pul biber serpilir ve sıcak olarak  yapılır.

Yorumlar