TEMEL ET SUYU



Mutfak alışkanlıkları ülkeden ülkeye kültürden kültüre değişse de tüm mutfaklarda kullanılan bazı temel taşları vardır.Ben arada sırada size onlardan da bahsedeceğim.
Her ne kadar bulyon icad olduktan sonra mertlik bozulsa da hiçbir aşcı sanırım gerçek et suyunun yerine bir bulyonu kabul etmeyecektir.İşte en klasik et suyu tarifi 

Malzemeler
Dana kemiği       1 kg.
Kuru soğan         ½ adet
Havuç                   2 adet
Kereviz sapı       1 adet
Domates             2 adet
Kırmızı Şarap      150 ml
Zeytinyağı           5 ÇK
Tercihinize göre istediğiniz baharatları temiz bir parça tülbentin içine koyup bağlayıp içine atabilirsiniz.Kekik,tane karabiber gibi
Yapılışı
Et suyu yapılışında kaval kemiğini tercih edin.Kemikleri zeytinyağında karamelize olana  kadar kavurun.(Kavururken birkaç yıldız anason eklerseniz tadını arttırısınız.) (Olabildiği kadar çünkü çok duman çıkar.)Daha sonra içine şarabı ilave ederek 10 dk. kadar daha kavurmaya devam edin.Sebzelerin tamamını doğrayarak ilave edin(domatesleri 1 ÇK zeytinyağında azıcık kavurup öyle atın) ve üzerini örtecek kadar su koyun ,1.5 saat kaynatın.Kaynadıktan sonra altını kısın ve suyun 1/3’i buharlaşana kadar pişirin.

Yorumlar