LÜBNAN USULÜ BAHARATLI KUZU PİRZOLA













Uzun zamandır herkese anlatsam da bir türlü yazmaya fırsat bulamadığım bir tarif bu.Dediğim gibi Akdeniz Mutfağı konusundaki çalışmalarım beni denizin her yakasına taşıyor.Bu tarifte ilk önce et marinadlarında kullanacağımız bir baharat karışımı tarifi vermem gerekiyor.Adı Lübnan Baharatı.İçinde 4 çay kaşığı toz tarçın,1 çay kaşığı toz karanfil,1 çay kaşığı toz kırmızı biber ve bir çay kaşığı dövülmüş kakule var.Bu tarifi benim gibi çorba kaşığı ile yapıp bir kavanoz içinde muhafaza edebilirsiniz.Gelelim pirzolamızın tarifine.Önce baharat karışımı için gereken malzemeleri yazayım:
4 dal kıyılmış taze nane
4 dal kıyılmış maydanoz
2 tutam kişniş tohumu
1/2 çay kaşığı lübnan baharatı(üstte tarifini verdiğim)
1 tutam kakule
1 çay kaşığı toz zencefil
1 tutam muskat rendesi
tuz ve karabiber
125 gr kadar tereyağını eritip içine baharatları ilave edin.Bir iki kere çevirip içine ezilmiş bir diş sarımsak ilave edin ve iki saat kadar dinlendirin.Daha sonra gerekiyorsa bu karışımı tekrar eriterek pirzolalara sürün ve pirzolaları ızgarada dışları kahverengileşene kadar pişirin.
Ben genelde bulgur pilavı ile birlikte servis yapıyorum ama tabi gerisi sizin zevkinize kalmış.Afiyet olsun.

Yorumlar