LİMONLU CHEESECAKE








Taban için malzeme:
Bir paket eti burçak   
2 çorba kaşığı tereyağ(tuzsuz)
1 çk toz şeker
Üst için malzeme
750 gr. krem peynir
1 bardak şeker
5 yumurta (akı ile sarısı ayrı)
limon kabuğu rendesi  
Cheesecake en sevdiğim tatlılardan biridir tabi iyi yapan bir yer olursa. Çoğunlukla fazla şekerli yapılır nedense. En sonunda tam kendime göre bir tarif buldum.
Cheesecake iki aşamada yapılan bir kek. Önce tabanını yapıyoruz. Bunun için bir paket eti burçak bisküviye,bir çorba kaşığı şeker ve 2 çorba kaşığı tereyağa ihtiyacınız var. Bisküvileri iyice ufaladıktan sonra,eritilmiş tereyağ ve şeker ile karıştırıp pasta kalıbının tabanına yayın. Ben 200 cm çapında kelepçeli olan kalıplardan kullanıyorum. Bu tabanı önceden ısıtılmış fırında 10 dk kadar pişirin.

Daha sonra üstü için krem peynir,şeker,yumurta sarısı ve limon kabuğu rendesini iyice karıştırın. Ayrı bir kapta 5 yumurta akını kar kıvamına gelene kadar karıştırın ve diğer karışıma ağır ağır köpüğü söndürmeden ilave ederek karıştırın. Ağır ağır ilave edin ve havalandırarak karıştırın. Karışımı bisküvi tabanının üzerine yayarak 175 derecede bir saat ve ve 1,5 saat soğumasıni bekleyin.(fırını erken açarsanız sönüyor acele etmeyin.)

Üzerine 1 limonun suyunu 1ÇK şeker ve 1 paket tart jölesi ile karıştırarak dönerseniz farklı bir tad veriyor. Afiyet olsun.

Yorumlar