KURU FASULYE







Malzemeler:
  • 1 ½ su bardağı kuru fasulye
  • ½ kg kuşbaşı kuzu eti
  • 1  adet irice kuru soğan
  • 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığından biraz fazla domates salçası(isterseniz biber salçasıyla karıştırabilirsiniz)
  • 2-3 adet kurutulmuş acı sivribiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
Hazırlanması:
  1. Kuru fasulyeleri tercihen akşamdan tencereye koyup yıkayın, üzerini 4-5 parmak geçecek kadar soğuk su koyun. Ertesi gün tencereyi ocağa koyup fasulyeler hafif yumuşayana kadar pişirin.(Ben çok yumuşasın istemiyorum çünkü suyuna o koyu kıvamı veren fasulye sonuçta)
  2. Fasulyeler pişerken ayrı bir geniş tencereye soğanı yemeklik doğrayın, zeytinyağını koyun, etleri yıkayıp ilave edin ve  suyu çekip kahverengileşene kadar kavurun. Daha sonra etlere salçaları ve acı biberleri ekleyin,üzerine çıkacak kadar kaynar su ilave edin.
  3. Diğer tarafta pişen fasulyeleri süzün ve etleri pişirdiğiniz tencereye ilave edin.Hep beraber bir iki taşım kaynattıktan sonra tuzunu da ilave edip güveç tenceresine alın.Güveç tenceresinin üzerini aliminyum folyo ile kapatın ve fasulyeler yumuşayana kadar 200 derece fırında pişirin.(Fasulyenin pişkenleiğine göre 1 saat’e kadar çıkabiliyor)
  4. Sonuç aşağıda…
           
Tabi ki yanında pilav,bir baş soğan ve karışık turşu ile servis edin …

Yorumlar