KEÇİ AYAĞI


Pazarın sabahının köründe hangi şeytan insanı niçin dürter bilmiyorum.Ama bu sabah kahvaltıda bizimkilere acaip bir süpriz vardı.Fotoromanı ve tarifi aşağıda.
Malzemeler :

1 adet yumurta
1/2 su bardağı yoğurt
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı karbonat
1 çay kaşığı tuz
1-1.5 su bardağı un

Kızartmak için sıvı yağ

Yapılışı :
Bir karıştırma kabında yoğurt, sıvı yağ ve yumurtayı güzelce karıştırın. Diğer taraftada una tuz ve karbonatı ilave edin.Ben tam buğday unu kullandım ve gayet lezzetli oldu. Unu yavaş yavaş sıvı karışıma ekleyip bir taraftan yoğurun. Kulak memesi yumuşaklığında ele yapışmayan bir hamur elde edin.

Üzerini temiz bir bezle örtün 15 dakika kadar bekletin. Unlanmış tezgahta hamuru açın. Dikdörtgen şeklinde istediğiniz büyüklükte parçalara kesin.Diktörtgenlere ortadan çizikler atın keçi ayağı adını bradan alıyor.Sonra da kızgın yağda kızartın.

Afiyet olsun









Yorumlar