EDİRNE USULÜ CİĞER



 
Edirne usulü ciğerin farkı uzun ince dilimler halinde doğranmasıdır.Bu şekilde doğramak için en kolay yol
ciğeri bir süre dondurucuda bekletmektir.İyice dondurmayacağız sadece daha kolay doğrayacak kadar sertleşmesini bekleyeceğiz.Daha sonra keskin bir bıçakla ince uzun dilimler keseceğiz.Ben kestiklerimi bir süzgüye koyuyorum ki kanı süzülsün.
İkinci tüyomuzsa benim ciğerleri buladığım una bir parça kırmızı biber koymam.Bu da lezzet katıyor.Süzülen ciğerleri una bulayıp kızgın yağda kızartıyoruz.
Arnavut ciğeri gibi limon sıkarak yiyebilirsiniz, ama usulü yanında kızarmış kuru kırmızı biberle servis yapmak.
Afiyet olsun

Yorumlar