DANA BONFİLE




Bonfile hem en lezzetli hemde en kolay hazırlanan etlerden biridir.Alırken etin diri ve pembe olmasına dikkat edin.Bonfile dövülmez.3 parmak kalınlığında (ortalama 200 gr.) fitilsiz olarak hazırlayın,ya da kasabınız hazırlatın.Misafirlerinizden etini çok pişmiş olarak seven varsa onlar için madalyon kestirin.
İyice kızdırılmış tavada etin her yanını mühürleyin.(Mühürlemek etin her yanını  kahverengileşene kadar kızartmak demektir bu sayaede et pişerken su kaybetmez.).Tat vermek için ısıttığınız tavadaki yağa yıldız anason ,kekik  vb.koyabilirsiniz. 250 derecede ısıttığınız fırını 200 dereceye düşürün ve etlerinizi fırında pişirin.(Fırına eti koyacağınız kap sııcak olsun mümkünse tavayla koyun.)
Etleri pişirme zamanları:
-Az pişmiş seviyorsanız: 8 dk(4 dk bir yanı 4 dk. diğer yanı)
-Orta pişmiş seviyorsanız: 12 dk
-Orta iyi pişmiş seviyorsanız:15 dk
-İyi pişmiş seviyorsanız :20 dk.

Yorumlar