Focacia sadece bir ekmek değil aynı zamanda benim için yeni
bir meydan okuma.Her yaptığımda farklı sonuçlara varıyorum .
Öncelikle 2. Keredir farkediyorum ki ekmek karışımları ile
yapmamak lazım çünkü bu bir nevi tuzlu kek içindeki yağ fazla bu yüzden kepekli
un karışımları ile sorun yaşanabiliyor.
Son denemede ekmek makinesi içinde yaptım.Sonuç ekmekten çok
muazzam bir tuzlu kek.
İşte tarifi.
Makineye de bu sırayla koydum ve kepekli ekmek ayarını
seçtim ama kek ayarı da seçilebilirmiş sanırım bir sonra ki deneme bu.
İçine koyduğunuz suyu domatesler beklettiğiniz sudan
alabirsiniz.Zeytinyağını da domatesleri beklettiğiniz yağdan alabilirsiniz.
Su (yazın sıcak kışın ılık) 1 1/8 kap su (ekmek
makinelerinde ölçek var)
Tuz (zeytin olduğu için ben 1 büyük ölçek koydum)
Şeker (2 büyük ölçek)
Zeytinyağı (2 büyük ölçek)
Siyah zeytin (doğranmış yarım kase)
Kuru domates(doğranmış yarım kase (suda bekletilmiş))
Un (3 kap ölçek)
Maya (2 küçük kaşık ölçek)
Makineyi ayarlayın ve sabah ekmeğiniz hazır olsun.
Afiyet olsun
Yorumlar
Yorum Gönder