Malzemeler
½ kg irice kuşbaşı doğranmış hindi eti
2 irice kuşbaşı doğranmış patates
2 YK tatlı biber sosu
1 YK acı biber salçası
2 adet doğranmış domates
2 YK worcestershire sosu
1 silme YK şeker
1 su bardağı su
1 soğan
4-5 diş sarımsak
2 kaşık tereyağ
1 YK et baharat karışımı(kimyon ,kırmızı
biber,tarçın,kekik,karabiber)
İsteğe bağlı 2 dilim bacon
Yapılışı
Sarımsak ve soğanları tencerenin dibini örtecek kadar
zeytinyağında öldürün.(Baconları ilave edin ve biraz kavurun.)Kuşbaşı
doğradığınız hindi etini ekleyin ve yüksek ateşte mühürleyene kadar
karıştırırarak pişirin. (Dışları kahverengileşmesin et rengini kaybetsin sadece)
Ardından patatesleri ilave edin .Patatesler hafif yumuşamaya
başladığında önce biber salça ve sosunu,o biraz kavrulduktan sonra w.sosunu ve
şekeri ilave edin.Bu sırada dipte tutmuş kısımları da hafifçe kazıyarak yemeğe
ilave edin .5 dk kadar kavrulduktan sonra suyunu ekleyin ve patatesler
yumuşayana kadar pişirin.(Et daha kolay pişiyor) en son baharatını ilave edip 5
dk daha kaynatın. Domatesleri ilave ettikten hemen sonra altını kapatıp onları
hafif çiğ bıraktım ben böylece yemeğin genel tadını hafifletti ama seçim
tamamen size kalmış,onları da ekleyip biraz pişirebilir ya da domatesleri
rendeleyip o şekilde ilave edebilirsiniz.
Gulaşı ,sade pişmiş kuskus ya da bulgurla birlikte servis
ederseniz iyi bir ikili oluyorlar.
Afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder