Bahar ayları bizim buralarda kasaplarda oğlak eti satılmaya
başlar.Ülkemizin bazı yerlerinde tüketilse bile keçi bizim için sadece bir süt
hayvanıdır aslında.Ama oğlak eti pek bir popülerdir.
Oğlak eti çeşitli şekillerde yenebilir ama annemin en
favorisi yoğurtlu olandır.
Malzemeler:
1 kg oğlak eti
1/2 kg süzme yoğurt
2 kaşık salça
3 yemek kaşığı un
1 çay bardağı sızma zeytinyağı
2 adet yumurta
1 çay kaşığı kırmızı pul biber, 1 çay kaşığı karabiber, 10
adet tane karabiber, 2 çay kaşığı tuz
Kuşbaşı doğranmış
etler sızma zeytinyağı, kekik, tuz ve karabiberler ilave edilerek
yumuşayıncaya kadar pişirilir. (Oğlak etini birkaç saat soğuk suda
bekletirseniz daha lezzetli olur.)Pişen etlerin suyu süzülür. Diğer tarafta
ezilen süzme yoğurt, yumurta ve unve salça
karışımına 1 su bardağı da et suyu eklenir ve iyice karıştırılır. Bu
karışım etlerin üzerini kaplayacak şekilde yayılır.Fırında 15-20 dk kadar dada
kızartılır. Üzerine de kırmızı pul biber serpilir ve sıcak olarak yapılır.
Yorumlar
Yorum Gönder