Un kurabiyesi çocukluğumdan beri en sevdiğim şeylerden biri
olmuştur.Eh yapılması da farz olan...
Malzemeler şöyle: 1 çay bardağı pudra şekeri, 1/2 paket
margarin, 1 çay bardağı zeytinyağı, 1/2 aket kabartma tozu (sakın daha fazla
koymayın tadını bozuyormuş) ve aldığı kadar un. Efendim tüm malzemeleri
karıştırdıktan sonra katı bir hamur yapıyorsunuz. Şöyle söyleyeyim annem bana
bulgur gibi elinde dağılacak hamur ve onları sen kurabiye haline getirirken
birleştireceksin dedi. Aynen bu mantıkla hareket ettim bende. Sanırım 3 bardak
civarı un koydum. Hamur elinizde artık toplanmayan bir hale geliyor. Yani onu
toplamak için bir çaba harcıyorsunuz ve yoğurma kabında tek parça olarak
durmuyor. Bu tip kurabiyeler yaparken hamuru çok iyi yoğurmak gerektiğini
okumuştum bir yerde ve bu yüzden en az 10 dakika hamurla teşvik' i mesai ettik.
Daha sonra hamurdan avuçiçi kadar parçalar koparıp onları kesme tahtasının
üzerinde kalınca şeritler haline getirdim ve iki parmak kalınlığında kestim bu
hamurları. Üzerini de çatalla bastırarak klasik un kurabiyesi şeklini verdim.
Altına yağlı kağıt serdiğim fırın tepsisine bitişik nizam yerleştirdim.
(Yerleştirirken Furkan'ın yardımlarını gözardı edemem. O olmasa bir tepsiye
sığdıramazdık kurabiyeleri :) Fırını tepsiyi koyarken yakıyorsunuz ve hafif
pembeleşene kadar pişiriyorsunuz. (175 derecede ) Kurabiyeler soğuduktan sonra
onları pudra şekerine bulayıp servis yapıyorsunuz ve pekte güzel oluyorlar.
Yorumlar
Yorum Gönder