Mutfak alışkanlıkları ülkeden ülkeye kültürden kültüre değişse de tüm mutfaklarda kullanılan bazı temel taşları vardır.Ben arada sırada size onlardan da bahsedeceğim.
Her ne kadar bulyon icad olduktan sonra mertlik bozulsa da hiçbir aşcı sanırım gerçek et suyunun yerine bir bulyonu kabul etmeyecektir.İşte en klasik et suyu tarifi
Malzemeler
Dana
kemiği 1 kg.
Kuru
soğan ½ adet
Havuç
2 adet
Kereviz
sapı 1 adet
Domates
2 adet
Kırmızı
Şarap 150 ml
Zeytinyağı
5 ÇK
Tercihinize
göre istediğiniz baharatları temiz bir parça tülbentin içine koyup bağlayıp
içine atabilirsiniz.Kekik,tane karabiber gibi
Yapılışı
Et
suyu yapılışında kaval kemiğini tercih edin.Kemikleri zeytinyağında karamelize
olana kadar kavurun.(Kavururken birkaç yıldız anason eklerseniz tadını
arttırısınız.) (Olabildiği kadar çünkü çok duman çıkar.)Daha sonra içine şarabı
ilave ederek 10 dk. kadar daha kavurmaya devam edin.Sebzelerin tamamını
doğrayarak ilave edin(domatesleri 1 ÇK zeytinyağında azıcık kavurup öyle atın)
ve üzerini örtecek kadar su koyun ,1.5 saat kaynatın.Kaynadıktan sonra altını
kısın ve suyun 1/3’i buharlaşana kadar pişirin.
Yorumlar
Yorum Gönder