Malzemeler
½ bardak pirinç
2 SB su
1 Çorba Kaşığı pirinç unu
1 Çorba Kaşığı nişasta
8-9 Çorba Kaşığı şeker (keyfinize göre 8 yetiyor ama biraz
tatlı seviyorsanız 9 da olabilir)
1 paket vanilin
2 adet damla sakızı(düvülecek)
1 lt süt
½ bardak pirinci 2 bardak su ile iyice yumuşayana kadar
pişirin.Pirinçler yumuşayınca sütü ilave edin ve kaynatın.Bu arada pirinç
unu,nişasta,dövülmüş damla sakızı ve vanilyayı bir kasede karıştırın.Süt
kaynadıktan sonra bu kuru malzemeyi önce biraz su ile sulandırın.Kaynayan
süttende biraz alıp üzerine dökün iyice karıştırdıktan sonra tencereye ilave
edin.Ardından şekeride koyduktan sonra 5-10 dakika kısık ateşte kaynatın.
Eğer fırın sütlaç yapmak istiyorsanız,pirinç unu ve nişasta
karışımına bir yumurta sarısı da ilave edip yine aynı şekilde pişirin.Pişen
sütlaçları fırın kaplarına aktarın(fırın kaplarını 2/3 oranında doldurun ki
taşmasın) ve içine su doldurulmuş fırın tepsisine yerleştirerek yarım saat
kadar fırında pişirin. (fırını üstten yakarsanız sonuç daha başarılı oluyor)
Yorumlar
Yorum Gönder