Benim için en iyi rahatlama tekniğidir
mutfakta olmak.Bugünlerde kendimi iyileştirmek için mutfaktan çıkmıyorum
nerdeyse.İşte bu haftasonunun spesiyali Somon.
Somon yararları ve zararları konusunda
ülkemizde bir türlü fikri birliğine varılamamış bir balık.Ben biraz yağlı
olsada kesinlikle tadını çok seviyorum.Yağı nedeniyle ızgarası tercih edilmesi
gerekn bir balık.İşte size kolay bir somon tarifi.
4 parça somon filetosunu ızgarada yüksek
ateşte 4 dakika bir yüzünü 4 dakika diğer yüzünü olmak üzere pişirin.Bu süre
balığın pişmesi için yeterli oluyor.(Bu arada etlerin suyunu kaybetmemesi için
yüksek ateşte pişirmenizi öneririm.Ama tavayı kısık ateşte ısıtın ,bu şekilde
etler yanmıyor ve içindeki suyu kaybetmiyor.)Kızarttığınız somonları bir tabağa
çıkartın ve üzerini folyoyla kapatınki soğumasınlar.
Daha sonra aynı tavaya bir kaşık kadar
tereyağını koyup iyice karıştırarak eritin.Böylece tavadaki balık parçalarıda
lezeeti arttıracak.Tavaya 3 kaşık kadar ince kıyılmış,taze soğan ya da sarımsak
ilave edin,1-2 dakika çevirdikten sonra üzerine 2 kaşık beyaz şarap
sirkesi(yoksa elma sirkesi) ,1 tatlı kaşığı bal,2 kaşık hardal ve yarım çay
bardağı beyaz şarap ilave edin.Bir iki dakika alkol uçana kadar kaynatın.Kenara
aldığınız somonlara bu sosu dökerek bir iki dakika bekledikten sonra servis yapın.
Afiyet olsun
Yorumlar
Yorum Gönder