Efendim sarhoş spagetti ünlü İtalyan aşcı David Rocco’nun Home TV’de
yayınlanan ,David Rocco’yla tatlı hayat programında duyduğum ve nasıl olur bu
diye uyguladığım ama kendimce düzenlemeler yaptığım tariflerden biri.Bu
makarnadan hoşlanmanız için öncelikli olarak alkolle aranızın iyi olması
gerekli.Bu spagettinin en önemli özelliği Haşlama suyundan pişmeden alınması ve
şarapla pişirilmesi.Ben şu aralar spagettinin yassı olanlarından
kullanıyorum.Klasik makarna tarifinde olduğu gibi makarnayı kaynayan suyunuza
atıyorsunuz.Bu arada bir tarafta sosunuzu hazırlıyorsunuz.Ben soğan,domates ve
kıymadan oluşan sosumun içine tat versin diye biraz muscat rendeliyorum,biraz
kekik ve karabiber tabiî ki.Kaynayan sosun içine bir kaşık bal ile birlikte ½
şişe kırmızı şarabı koyuyorsunuz. Şarabın alkolü buharlaşana kadar( 10 dk
kadar) sosu şarapla birlikte kaynatıyorsunuz.Bal burada şarabın ekşiliğini alma
konusunda yardımcı oluyor.Diri olarak sudan aldığınız makarnayı soğuk sudan
geçirerek (pişmesini durdurmuş oluyoruz.) sosun içine ilave ediyoruz ve makarna
şarabı çekene kadar pişiriyoruz.hakikaten farklı bir tadı oluyor.Hafif ekşimsi
ama lezzetli.Yanında her çeşit et ızgara iyi gider .
Afiyet olsun
Yorumlar
Yorum Gönder