Geçenlerde hep gittiğim marketin manav reyonunda onları gördüm.
Kendileriyle bir yıl önce home tv' de tanışmış idik. Birileri anlata anlata
bitirememişti. Hani bu mantar değilde nedir diyordu insan. Bir kaç ay sonra bir
markette şans eseri karşılaşınca hemen aldım ve denedim. Hakikaten bu hayatta
yediğim en lezzetli şeylerden biriydi. Bahsettiğim italya' da pertobella ya da
portobello şeklinde bilinen bizim kestane mantarları.
Eh aldık mantarları ve eve geldik ama ne yapacağız bunlarla diye baktım ve
aklıma makarna geldi.Mantarları irice kesip , bir tavada biraz zeytinyağında
pişirdim.Bir tarafta kurutulmuş domatesleri (10 tane kadar)haşladım.Bu arada
tabiki yarım paket makarnayı pişmesi için ocağa koymuş idim.Ayrı bir tencerede
piyazlık doğranmış soğan ve 3-4 diş sarumsağı biraz öldürdükten sonra irice
doğranmış kurutulmuş domatesleri ilave ettim.2-3 dal kekikte ekleyerek 1-2
dakika döndürdüm.Sonra pişmiş olan mantarları ilave ettim.Onlarıda bir kaç
dakika çevirdikten sonra bir çay bardağı süt koydum(eğer kremalı seviyorsanız
kremalı da deneyebilirsiniz.) ve 10 dakika kadar bu sosu pişirdim.Biraz sulu
bıraktım çünkü makarnayı hafif diri bırakarak süzmüş idim.En son makarnayı bu
karışıma ilave ederk 15 dakika kadar kısık ateşte pişirdim.Altını kapattıktan
sonra bir kase kadar rendelenmiş kaşar peynirini karıştırarak makarnaya ilave
ettim.
Servis sırasında yine üzerine peynir rendesi serpebilirsiniz.Ben bu tip
makarnalara birazda öğütülmüş beyaz biber serpiyorum çok güzel bir tadı
oluyor...
Yorumlar
Yorum Gönder