Malum haftasonu mutfak maceralarım pek meşhur.Girdim mi çıkamadığım
için.Bugün kendime çocukluğumun sevdiğim tatlarından parçalar
hazırladım.Bildiğiniz şeyler olsa da ufak maikedi tüyoları belki işinize
yarar:)
Pancar Turşusu
Bir çok kişi kabukları ile haşlayıp ya da fırınlayıp daha sonra yağ ve sirke ile turşuyu kuruyor.Ben zeytinyağ ve biraz sarımsakla kavurdum,üzerine su ekleyerek pişirdim;en son sirkesini ekledim .İki gün sonra yemeye hazır olacaklar :)
Pancar Turşusu
Bir çok kişi kabukları ile haşlayıp ya da fırınlayıp daha sonra yağ ve sirke ile turşuyu kuruyor.Ben zeytinyağ ve biraz sarımsakla kavurdum,üzerine su ekleyerek pişirdim;en son sirkesini ekledim .İki gün sonra yemeye hazır olacaklar :)
Pırasa kavurması |
Pırasaları bu kez boyuna kestim.Pişmeye yakın biraz salça ve limon suyu :) |
Ve karaşimşek.Çocukluğumdan beri bayılırım mercimek yemeğine. |
Bu kadar yemek pişir sonra kavrulmuş kıymayı ekmek arasına koy ye :) |
Yorumlar
Yorum Gönder