Uzun zamandır herkese anlatsam da bir türlü yazmaya fırsat
bulamadığım bir tarif bu.Dediğim gibi Akdeniz Mutfağı konusundaki çalışmalarım
beni denizin her yakasına taşıyor.Bu tarifte ilk önce et marinadlarında
kullanacağımız bir baharat karışımı tarifi vermem gerekiyor.Adı Lübnan
Baharatı.İçinde 4 çay kaşığı toz tarçın,1 çay kaşığı toz karanfil,1 çay kaşığı
toz kırmızı biber ve bir çay kaşığı dövülmüş kakule var.Bu tarifi benim gibi
çorba kaşığı ile yapıp bir kavanoz içinde muhafaza edebilirsiniz.Gelelim
pirzolamızın tarifine.Önce baharat karışımı için gereken malzemeleri yazayım:
4 dal kıyılmış taze nane
4 dal kıyılmış maydanoz
2 tutam kişniş tohumu
1/2 çay kaşığı lübnan baharatı(üstte tarifini verdiğim)
1 tutam kakule
1 çay kaşığı toz zencefil
1 tutam muskat rendesi
tuz ve karabiber
125 gr kadar tereyağını eritip içine baharatları ilave
edin.Bir iki kere çevirip içine ezilmiş bir diş sarımsak ilave edin ve iki saat
kadar dinlendirin.Daha sonra gerekiyorsa bu karışımı tekrar eriterek
pirzolalara sürün ve pirzolaları ızgarada dışları kahverengileşene kadar
pişirin.
Ben genelde bulgur pilavı ile birlikte servis yapıyorum ama
tabi gerisi sizin zevkinize kalmış.Afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder