Malzemeler
½ kilo tuzsuz lor peyniri,
2 yumurta,
1 çorba kaşığından biraz fazla margarin,
½ paket kabartma tozu,
3 tepeleme çorba kaşığı un(yahut 2.5 fincan)
1 ÇK bal
Şerbeti İçin:
3 su bardağı şeker,
2 ½ su bardağı su,
1 tatlı kaşığı limon suyu
Yapılışı
Yağlı ve tuzsuz lor peynirini ezerek, pütürsüz bir hale
gelmesi için süzgeçten geçirin. Yumurtaların sanlarını ayırın. Peynire, yumurta
sarılan, erimiş yağı, karbonat ve unu ekleyip iyice yoğurarak yumuşak bir hamur
haline getirin.
Hamurdan, cevizden biraz büyük toplar alıp yuvarlayın.
Topların, ortasına bastırarak biraz yassılaştınn. Yağlanmış tepsiye dizin,
önceden 180 derece ısıtılmış fırında yaklaşık 35-40 dakika pişirin.
Yorumlar
Yorum Gönder