Geçen hafta hayatımın en güzel
deneyimlerinden birini yaşadım Atölye Lavantada.Atölye Lavanta İzmir'deki tek
yemek kursuna ev sahipliği yapar.3 yıldır fırsat bulup gidemediğim ama her
seferinde derin bir ah çekmeme sebep olan çok güzel programları
vardır.Ayrıntılı bilgi için bkz.http://www.atolyelavanta.com/Kurs süresince çok eğlendik,harika yemekler
yaptık,onları yedik ve Hasan'dan mutfakla ilgili ufak tüyolar aldık.
Yemekle
ilgili birşeyler öğrenmek isteyenlere kesinlikle tavsiye ettiğimi belirtip
tarifimize geçeyim:
Malzemeler:
Bir kuzu üst kol(Bütün ya da 4 eşit
parçaya böldürebilirsiniz.)
1 havuç
1 demet reyhan
2 domates
4 diş sarımsak
1/2 çay bardağı şarap
Yapılışı :
Kuzu parçalarını biraz zeytinyağı
koyulmuş tavada altı üstü hafif kahverengileşene kadar kızartın.(Tad vermek
için kekik vb. baharatlar koyabilirsiniz kızarırken) Parçaları genişce bir
tencereye koyun(fırına girebilecek bir tencere olsun) Tavada kalan parçaları
üzerine şarabı dökerek alın ve bunuda tebcereye ekleyin.Sebzeleri ilave
edin.(Hepsini irice parçalara bölmüş olun.) Üstünü örtecek kadar su
koyun.Kapağını kapatıp folyoyla iyice sarın.200 derece ısıtılmış fırını 180
dereceye indirim 3,5 saat pişirin.
Yorumlar
Yorum Gönder