Bir İzmir’li olarak aslında ot türleriyle çok ilgili
değilimdir.Hatta çocukken hemen hemen hiçbirini yemezdim.Annem adalı kökenleri
yüzünden hemen her ot türünü üzerimde denemeye kalkmış ama benim muazzam
inadımla başa çıkamamıştı.
Bunlardan biri vardır ki kendisi benim gözümde asla bir ot
kategorisinde değerendirilemez.Şevketi bostan.
Bu gördüğünüz diken güzelce ayıklanıp iyi pişirilince harika
bir yemeğe dönüşür.
Malzemeler
300 gr kuşbaşı kuzu eti
500 gr ayıklanmış şevketi bostan
1 soğan
Terbiyesi için
Yumurta sarısı,1 limonun suyu ,1 tepeleme kaşık un.
Öncelikle şevketi bostanın beyaz bölümlerini ayıklayıp
uzunca doğrayın ve düdüklü tencerede 15 dk kadar pişirin.
Sonra tencereye zeytinyağı ve kuzu etini ilave edin.Etler
harlı ateşte suyunu çekince soğanı ekleyin. (Evet ben herkesin tersini
yapıyorum soğanlar yanmıyor böylece) Soğanları biraz kavurduktan sonra
haşlanmış beyaz kısımları ve kalan yeşil kısımları ile şevketi bostanı koyun
altını kısıp unutun.Tabi ki buna şevketi bostanı haşladığınız sudan 2 bardak
kadar koymayı unutmayın.Otlar yumuşayıp piştiğinde terbiyesini ilave edip bir
iki taşım kaynatın.
Sonra da afiyetle yeyin .
Yorumlar
Yorum Gönder