Geçen gün kızlarla oturup mantı açtık.Açtık dediğime bakmayın onlar açtı aslında ben sadece kapama sürecine iştirak ettim.
Bir de afiyetle yeme
kısmına.
Mantı biraz meşakatli
bir tarif olduğu için programlı hareket etmek lazım.Bu yğzden buyru size
kurallara uygun yazılmış bir mantı
tarifi.
Malzemeler
Hamur için
1 yumurta
1 su bardağı ılık su
3 su bardağı un
Tuz
İç malzeme için
200 gr kıyma
1 küçük boy soğan
Karabiber
Kırmızı pul biber
Tuz
Üzeri için
Sarımsaklı yoğurt
Yağ
2 yemek kaşığı domates
salçası
Nane
Su, tuz ve yumurtayı
bir kasede çırpın. Unu ekleyip yoğurun. Gerekirse un ekleyin. Üzerini örterek
30 dakika dinlendirin.
Soğanı rendeleyip
suyunu sıkıp kıymaya ekleyin. Tuz ve karabiber ekleyin.
Hamuru unlanmış
tezgahta açıp küçük kareler kesin. İçlerini kıyma harcı ile doldurup kapatın.
Mantıları tuzlu kaynayan suya
atıp 15 dakika
pişirin.
Tereyağını eritip
salçayı kavurun. Mantı tenceresine aktarıp 10 dakika daha pişirin. Servis
tabağına alın. Üzerine sarımsaklı yoğurt
ve nane ile sumak
gezdirip servis yapın.
Yorumlar
Yorum Gönder