Kabak çiçeği dolması.Bence egenin gerçek lezzet
şölenlerinden biri.En iyisini büyükannem yapar.Yani bence.
Zor bir iştir.Emek ister.Çocukken bahçede büyükannemin sabah
daha güneş kendini göstermeden kabak çiçekleri toplayışını ve hazırladığı dolma
içiyle dolduruşunu izlerdim.Bu öğlene ziyafet var demekti.Az sonra asma
yaprakları ve biberler bu şölene eşlik ederdi.
Dün akşam kabak çiçeği bulmak için bostanlı pazarındaki tüm
kabakçılarla kavga ettim.Çiçekler çok küçük :( çok küçük olursa doldurmanız
mümkün olmaz.Zar zor 20 tane çiçek seçtik.Bu akşam eve geldiğimde onları
yıkayıp içlerini ayıkladım.Çok nazik olmanız gerekiyor çünkü çiçekler hemen
yırtılıyor.Tavada küçük bir soğanı ve bir diş sarımsağı bir fincan
zeytinyağında kavurduktan sonra bir tatlı kaşığı salça ilave ettim ve pirinci
(pirinç 20 çiçek için 8 kaşık koydum tam yetti)ekleyip iki çevirdim .(yani
sadece birbirine karışacak kadar )
bu karışıma ince doğranmış nane,maydanoz,taze soğan ve bir
domates ilave ettim.Üzerine biraz tuz ,karabiber,kimyon ve yenibahar.İyice
karıştırarak çiçeklerin içini dikkatlice doldurdum. 1 fincan zeytinyağı ,yarım limon suyu ve bir
bardak su ile kısık ateşte 30 dk. kadar pişirdim.İşte ürünü.İnanın göründükleri
kadar lezzetliler.Afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder