Geçenlerde portakal ağacı web sitesini karıştırırken gözüme çarpan havuçlu cevizli kek tarifini bir boş vaktimde denedim. Tarifle biraz oynadım ve içine üzümde ekledim.. Oldukça güzel bir görüntü ve farklı bir kek oldu.. Çok ta lezzetliydi. Denemek isterseniz diye tarifini yazıyorum:
Malzemeler
2 su bardağı havuç rendesi (rendenin küçük kısmıyla rendelerseniz daha iyi oluyor) / 2 yumurta / 3 su bardağı un / 1,5 su bardağı şeker / 1 bardak yoğurt / 1 tatlı kaşığı karbonat / 1 su bardağı yoğurt / 1 su bardağı yağ(ben yarım margarin, yarım mısırözü koydum.) / 1 su bardağı ceviz / 1 çay bardağı kuru üzüm
2 su bardağı havuç rendesi (rendenin küçük kısmıyla rendelerseniz daha iyi oluyor) / 2 yumurta / 3 su bardağı un / 1,5 su bardağı şeker / 1 bardak yoğurt / 1 tatlı kaşığı karbonat / 1 su bardağı yoğurt / 1 su bardağı yağ(ben yarım margarin, yarım mısırözü koydum.) / 1 su bardağı ceviz / 1 çay bardağı kuru üzüm
Her kek tarifinde olduğu gibi yumurta ve
şekeri çırpın. Diğer yandan da bir bardak yoğurda karbonat ilave edilip
köpürene kadar karıştırın. Yoğurt daha çok bir krem şanti havasına geliyor ve
köpük köpük oluyor. Yoğurdu çırpılmış yumurtaya ekleyin ve diğer malzemeleri de
içine karıştırın. Bunu yaparken unu eleyerek ilave etmeyi sakın atlamayın. 175
derece fırında 30 ila 45 dakika arası pişiyor. Siz en iyisimi bıçak yöntemiyle
kontrolü ihmal etmeyin. Afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder