Edirne
usulü ciğerin farkı uzun ince dilimler halinde doğranmasıdır.Bu şekilde
doğramak için en kolay yol
ciğeri
bir süre dondurucuda bekletmektir.İyice dondurmayacağız sadece daha kolay
doğrayacak kadar sertleşmesini bekleyeceğiz.Daha sonra keskin bir bıçakla ince
uzun dilimler keseceğiz.Ben kestiklerimi bir süzgüye koyuyorum ki kanı
süzülsün.
İkinci
tüyomuzsa benim ciğerleri buladığım una bir parça kırmızı biber koymam.Bu da
lezzet katıyor.Süzülen ciğerleri una bulayıp kızgın yağda kızartıyoruz.
Arnavut
ciğeri gibi limon sıkarak yiyebilirsiniz, ama usulü yanında kızarmış kuru
kırmızı biberle servis yapmak.
Afiyet
olsun
Yorumlar
Yorum Gönder