Bonfile hem en lezzetli hemde en kolay
hazırlanan etlerden biridir.Alırken etin diri ve pembe olmasına dikkat
edin.Bonfile dövülmez.3 parmak kalınlığında (ortalama 200 gr.) fitilsiz olarak
hazırlayın,ya da kasabınız hazırlatın.Misafirlerinizden etini çok pişmiş olarak
seven varsa onlar için madalyon kestirin.
İyice kızdırılmış tavada etin her yanını
mühürleyin.(Mühürlemek etin her yanını kahverengileşene kadar kızartmak
demektir bu sayaede et pişerken su kaybetmez.).Tat vermek için ısıttığınız
tavadaki yağa yıldız anason ,kekik vb.koyabilirsiniz. 250 derecede
ısıttığınız fırını 200 dereceye düşürün ve etlerinizi fırında pişirin.(Fırına
eti koyacağınız kap sııcak olsun mümkünse tavayla koyun.)
Etleri pişirme zamanları:
-Az pişmiş seviyorsanız: 8 dk(4 dk bir
yanı 4 dk. diğer yanı)
-Orta pişmiş seviyorsanız: 12 dk
-Orta iyi pişmiş seviyorsanız:15 dk
-İyi pişmiş seviyorsanız :20 dk.
Yorumlar
Yorum Gönder