Benim çok sevdiğim ve bu yüzden sık
yaptığım bir makarna bu .İlk kez bir bowling salonunda yemiştim ve tarifi
tutturacağım diye canım çıkmıştı.Genellikle spagetti ile yaparım ama noodle bulursam
asıl malzemesi noodle .İnce ince kesilmiş kabak ve havuçları(2 adet küçük girit
kabağı-yeşil olan- ve 2 adet havuç yetiyor) bir vok ya da derin tavada harlı
ateşte öldürüyoruz ,sonra üzerine 250 gr kadar karides ya da bir büyük kutu ton
balığı( hatta isterseniz çok küçük doğranmış tavuk eti bile olabilir) ilave
edip bunları kızartıyoruz.Bu arada bir tarafta makarnanızı
haşlayın.Pişiridiğiniz sebze karışımına bir küçük kutu süt ilave edin(hani
isterseniz yarım krema yarım sütte olabilir keyfinize kalmış).Süt kaynadıktan
sonra hafif diri makarnaları da tavaya alarak 5 dk. kadar hepsini birlikte
pişirin.Çok lezzetli oluyor.Afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder