Bu akşam menude tavıuk suyuna çorba,ıspanak ve bulgur pilavı var.
İki haftadır diyetteyim ve yavaş yavaş mecburen yemek yapmaya başladım.
Hep alangirli tarifler verecek değiliz ya.
Ispanak yemeği
Malzemeler
1 kg ıspanak
1 OB soğan
2 kaşık zeytinyağı
Evet gerçekten malzeme bu kadar.Herşeyi çiğden çelik tencereye koyun altınıda kısın.Pişmeye yakın benim için bir avuç ince bulgur ekleyin.Afiyetle yiyin.
Not:Bu kadar kolay anlattığıma bakmayın o ıspanakları yıkamak var ya,ömre bedel.
Banu usulü bulgur pilavı
Bulgur dünyada en sevdiğim şeylerden.İçine girdiği her yemeği bayıla bayıla yerim.Pilavı içinde sürekli bir şey icat ederim.
Bu seferki tarif için malzemeler
8 adet taze soğan
1 YK domates salçası
1 TK biber salçası
4 YK kadar zeytinyağı
2 tatlı kaşığı nane
1 tatlı kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı isot
2 bardak bulgur(tercihen esmer)
1 OB soğan
2 diş sarımsak
Yağınızı ısıttıktan sonra sıçan dişi doğradığınız soğanları ve küçücük doğradığınız sarımsakları atın.Solar solmaz salçanızı ilave edip biraz pişmeye bırakın.Sonra bulgurları üzerine suyunuzu(göz kararı 1 'e 2 su yeter sanırım) ilave edin bırakın bulgur suyu çeksin.Su az kalınca baharatları ekleyin ve suyunu iyice çektirin.
Sonrasında da sofra bezine sarıp 10 dk kadar dinlenmeye bırakın.
Afiyet olsun.
İki haftadır diyetteyim ve yavaş yavaş mecburen yemek yapmaya başladım.
Hep alangirli tarifler verecek değiliz ya.
Ispanak yemeği
Malzemeler
1 kg ıspanak
1 OB soğan
2 kaşık zeytinyağı
Evet gerçekten malzeme bu kadar.Herşeyi çiğden çelik tencereye koyun altınıda kısın.Pişmeye yakın benim için bir avuç ince bulgur ekleyin.Afiyetle yiyin.
Not:Bu kadar kolay anlattığıma bakmayın o ıspanakları yıkamak var ya,ömre bedel.
Banu usulü bulgur pilavı
Bulgur dünyada en sevdiğim şeylerden.İçine girdiği her yemeği bayıla bayıla yerim.Pilavı içinde sürekli bir şey icat ederim.
Bu seferki tarif için malzemeler
8 adet taze soğan
1 YK domates salçası
1 TK biber salçası
4 YK kadar zeytinyağı
2 tatlı kaşığı nane
1 tatlı kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı isot
2 bardak bulgur(tercihen esmer)
1 OB soğan
2 diş sarımsak
Yağınızı ısıttıktan sonra sıçan dişi doğradığınız soğanları ve küçücük doğradığınız sarımsakları atın.Solar solmaz salçanızı ilave edip biraz pişmeye bırakın.Sonra bulgurları üzerine suyunuzu(göz kararı 1 'e 2 su yeter sanırım) ilave edin bırakın bulgur suyu çeksin.Su az kalınca baharatları ekleyin ve suyunu iyice çektirin.
Sonrasında da sofra bezine sarıp 10 dk kadar dinlenmeye bırakın.
Afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder