Bildiğiniz
üzere şu ara fırsat bulduğum her an kendimi mutfağa atıyorum.Bu yaz kendimi
aştım resmen .Kışa kıtlık falan çıkacak herhalde ben içgüdüsel olarak
çalışıyorum.Malum 21 Aralık 2012 çok yaklaştı....
Bugün
kendimi hayli zor bir sınava soktum.Tadı harika ama yapılışı bir hayli
teferruatlı ajvar sosu yapıyoruz.
Buyrun
tarifi
Efendim
önce malzemeler
1
kg topan patlıcan
1/2
kg kırmızı biber
4
domates(orta boy)
4
iri diş sarımsak
1
soğan
1/2
çay bardağı zeytinyağı
1
tatlı kaşığı kırmızı biber
1
tatlı kaşığı biraz fazla tuz
Şimdi
başlıyoruz.İlk olarak patlıcan ve kırmızı biberleri közleyip doğrayın ve bir
kenara koyun.(Elek üstü tavsiye edilir suyu süzülsün.)Sonra domatesleri
rendeleyin kenara koyun.Böylece yapımı daha sistematik oluyor da :)
Zeytinyağı
eklenmiş büyükçe bir tavaya yemeklik doğranmış soğanınızı koyun.Onlar
sotelenirken ince kıyılmış sarımsakları ekleyin.(Herşey blenderdan geçeceği
için ben rendeleme gereği görmedim.)Klasik olacak ama soğan ve sarımsaklar
pembeleşince domatesleri ekleyin.Suyunu çektirdikten sonra patlıcan ve biberi
ekleyin karıştırın.Bu karışımı el blenderı ya da normal blenderdan geçirerek
sos haline getirin.Tekrar tavaya alın ve tuzu biberini ekleyerek 15 dk . kadar
ağır ateşte karıştırarak pişirin.
Soğuyunca
kavanozlayın.(Kavanozların ağzını zeytinyağı ile kapatmayı unutmayın.)Kahvaltı
da ya da etin ,makarnanın yanında süper olur bence.Ayrıca hani kanepe falan
yapıyorsanız onlar için hoş bir tat.
Afiyet
olsun
Yorumlar
Yorum Gönder